Kim Veldman

Kim Veldman komt uit een horecagezin. Haar vader was maître in een hotel en ook haar moeder werkte in het hotelwezen. Na haar middelbare school en vakopleiding – Kim deed de hotelschool – kwam ze als stagiaire terecht bij De Librije. Kim was toen nog maar 16 jaar oud.

Van haar 16detot haar 23stewerkte Kim bij diverse sterrenrestaurants, waaronder De Librije***, De Nederlanden* en De Hoefslag*. Uiteindelijk ontmoette Kim Jacob Jan op de werkvloer. De klik bleek zo intens dat ze besloten ook samen een restaurant de openen. In 2002 was het zover: de deuren van hun eigen Restaurant De Leest gingen open in Vaassen. Kim was toen nog maar 23 jaar oud.

In de tijd dat ze hun eigen restaurant openden ging het snel: binnen zes maanden na de opening ontving Restaurant De Leest de eerste Michelinster. De tweede volgde in november 2007 en de derde in 2014. In datzelfde jaar wordt Kim door Lekker voor het eerst uitgeroepen tot meest veelbelovende gastpersoon.

In het midden van al die snelle ontwikkelingen heeft Kim zich alle kennis nodig om een restaurant te runnen, eigen weten te maken. Op het gebied van wijn (natuurlijk), maar ook op vele andere vlakken. Dit alles maakt haar vandaag de dag een allround ondernemer met enorm veel kennis van wijn.