Jacob Jan Boerma

De weg naar het restaurant dat De Leest nu is, was er een van totale focus en overgave aan het vak, altijd nieuwsgierig zijn naar nieuwe uitdagingen, nooit stoppen met (bij)leren en slim anticiperen op alles wat er op je pad komt.

 

Nadat hij – zowel nationaal als internationaal op hoog niveau – bij diverse grote, internationaal bekende chefshad gewerkt, kwam het op het pad van Jacob Jan en Kim om een eigen zaak te openen. Samen waagden ze in 2002 de stap.
Binnen zes maanden na de opening ontving Restaurant De Leest in Vaassen de eerste Michelinster. De tweede volgde in november 2007 en de derde in 2014.

In 2010 ontving Jacob Jan Boerma van Gault Millau de titel Chef van het Jaar. Juist omdat hij ervaringen die hij opdoet tijdens zijn reizen naar Azië en Scandinavië bijvoorbeeld, weet te verwerken in kosmopolitische, creatieve gerechten. Nieuwe ingrediënten, nieuwe smaken en nieuwe ervaringen vormen de basis van de foodfilosofie van deze chef met Nederlandse wortels en een voorliefde voor groentegerechten met frisse tonen, zuren en specerijen.

Sinds 2013 vind je Jacob Jan Boerma ook terug in de lijst 50 Best Chefs in The World die onder meer te vinden is op de site lechef.com. In datzelfde jaar slaagde hij voor zijn examen SVH Meesterkok. Dit is de hoogste titel die wordt uitgegeven voor het vakmanschap van een chef.